Balansoarul de gradina este un tip de mobilier pentru exterior, ce se poate dovedi a fi foarte util. Toti membrii familiei de toate varstele adora sentimentul de leganat si un balansoar este perfect pentru recreere si distractie. Balansoarul pentru gradina va poate ajuta sa va bucurati de aer liber chiar mai mult timp. Unele leagane au acoperita partea de sus pentru a va ajuta sa stati departe de soare in timp ce profitati de balansul racoritor si placut, mai ales ca va puteti bucura de peisajul si natura din jurul vostru. De asemenea un balansoar poate avea si o functie decorativa pentru curte. Atunci cand primiti musafiri un balansoar pentru gradina este locul perfect pentru invitatii dumneavoastra.


Exista mai multe lucruri ce tebuie luate in considerare atunci cand alegeti un anumit tip de balansoar pentru gradina. Primul lucru pe care iti veti lua in clacul este locul unde doriti sa il plasati. Curtea din fata sau cea din spate? Unde aveti mai multa intimitate si spatiu cat mai aerisit acolo va fi locul potrivit pentru a amplasa un balansoar.

Exista trei tipuri de modele de balansoare pe piata. Primul tip este cel care are lanturi si care are nevoie sa stea pe un cadru sau un caprior al casei. Al doilea tip de vine cu propriile cadre de metal sau lemn, iar ultimul tip este o banca de tip glider sau banca tip planor. Acestea sunt construite pe un mecanism de rulment care creeaza alunecare sau miscari de oscilatie.

Tipul de material pe il care doriti pentru balansoar se imparte in lemn, metal sau plastic. Cele din lemn ofera mai multe optiuni si stiluri. Vin intr-o varietate de tipuri de lemn, cum ar fi lemn de tec, cedru, busteni de cedru si pin pe care ii puteti vopsi sau lasa natural pentru un aspect plin de farmec. Un leagan din lemn de cedru este un plus pentru timpul petrecut in aer liber, oferind avantaje ca durabilitate si frumusete naturala a carui design se incadreaza cu peisajul oferit de natura. Balansoarul de gradina stil baldachin va adauga eleganta in orice zona din gradina.

Balansoarele din metal sunt realizate din fier forjat sau aluminiu. Acest tip de leagane se pot potrivi cu un design modern sau adauga o nota speciala pentru gradina de flori in culori vibrante astfel rezultand un contrast inedit. Cele mai multe balanoare pentru gradina din metal sunt foarte durabile si pot face fata cu succes pe toate tipurile de vreme, deoarece acestea au un finisaj cu protectie care le impiedica sa rugineasca.

Din plastic sau impletite din nuiele acestea sunt perfecte pentru persoanele care doresc sa mute balansoarul cu usurinta in diverse zone din curte. Aceste leagane sunt foarte bune pentru un buget restrans, precum si faptul ca sunt usor de modificat pentru a se potrivi cu orice stil, totul fiind rezolvat cu un strat de vopsea. Materiale plastice si rachita sunt influentate de conditiile meteo si trebuie protejate.

Un alt lucru de care este necesar sa tineti cont si sa il luati in considerare este marimea si forma avuta de balansoarul pentru gradina. Cat de multi oameni vor sta in leagan la un moment dat? Vreti sa va va puteti intinde pentru a citit cartea preferata, sau doar sa va relaxati cu o bautura rece alaturi de persoana iubita sau intreaga familie intr-un cadru intim? Un leagan de gradina cu patru metri va gazdui cu usurinta una sau doua persoane in cazul in care acestea stau aproape, impreuna, dar un balansoar cinci metri va va oferi acel spatiu suplimentar pentru orice ce doriti sa faceti, iar unul de sase metri ar putea sa ofere confortul necesar pentru mai mult de trei oameni.