Fiecare iubitor de plante este de acord cu urmatoarea afirmatie: a tine flori in casa este un act care aduce o nota de viata, natura si culoare. Alegerea plantelor care vor inflori tine de gustul fiecaruia si de dorintele estetice. In plus sunt necesare si cateva cunostinte de baza referitoare la ingrijirea acestora.

Iata si o serie de flori ideale pentru a fi tinute in locuinta, usor de ingrijit si cu un aspect deosebit.

 

Violete africane

Violetele africane au un aspect plin de viata, au flori compacte si se gasesc intr-o mare varietate de forme si culori. Cu udare atenta, umiditate mare si lumina, dar nu directa, aveti toate sansele sa ramana inflorite in cea mai mare parte a anului.

Steaua Craciunului

Este planta cea mai populara in lume si marea majoritate a florilor sunt achizitionate in preajma Craciunului. In ultimii ani au aparut noi soiuri in culori precum alb, roz sau pestrit. Orhidee

Orhideele reprezinta cel mai mare grup de plante din lume, cu aproximativ 30.000 de specii cunoscute si zeci de mii de hibrizi. Acestea se gasesc in toate culorile si formele. Unele sunt uluitoare, altele ciudate, si unele de-a dreptul urate. Cultivatorii de origine tind sa se concentreze pe aproximativ cinci specii populare, iar cultivarea lor se face cu greu.

Crini

Crinii sunt niste flori uluitoare, considerate luxoase. Aceste plante tropicale prefera lumina filtrata, caldura si umiditate nu excesive. In conditii optime acestia infloresc vara si tin cateva saptamani.

Begonia

Begonia este o floare mai mult de exterior, insa poate rezista foarte bine si in interior. Un vas simplu cu begonii poate fi plantat cu usurinta si va aduce un sezon frumos de culoare.

Bromelia

Uneori numita „planta urna”, frunzele bromeliei cresc in rozete care formeaza o „ceasca” de colectare a apei chiar in centrul acesteia. Florile acesteia provin din centru, sunt inalte si pline de culoare. Este destul de dificil sa aduci o astfel de floare la inflorire, dar, odata savarsit actul, inflorescenta dureaza saptamani la rand.

Plante de apartament

Cactusii de desert

Daca ati vazut vreodata un desert in plina floare, atunci stiti ca aceste flori ofera unele dintre cele mai frumoase imagini din lume. Exista mai multe soiuri de cactusi disponibile, si aproximativ jumatate dintre ele pot inflori in casa. Au nevoie de lumina puternica provenita de la soare si apa cu moderatie.

Kalanchoe

Acesta planta creste usor, nu se intretine cu dificultate si face niste flori deosebite. Cea mai populara varianta, K. blossfeldiana, va arata foarte bine primavra cu conditia sa aiba lumina din belsug si apa in cantitati adecvate.

Amaryllis

Amaryllis este una dintre cele mai magnifice flori. Are flori mari, placut colorate si tulpini inalte. Ele sunt vandute ca plante cu flori in ghivece sau bulbi ce pot fi plantati si sunt disponibile in culori precum rosu, somon, roz, portocaliu si multicolor. De obicei, infloresc la sfarsitul lunii decembrie pana la inceputul verii, in functie de momentul in care bulbul este plantat. La sfarsitul ciclului de crestere, bulbii pot fi scosi din sol si depozitati intr-un loc racoros, uscat, pentru cel putin sase saptamani si apoi replantati.

Hibiscus

Hibiscus este una dintre florile cele mai durabile de la tropice. Aceste flori sunt disponibile in forme simple si multiple, precum si intr-o gama ametitoare de culori. Hibiscus nu este o planta pentru incepatori, fie ca este vorba de mentinerea in viata sau inflorire. Are nevoie de caldura, multa lumina si umiditate, fiind predispusa la imbolniviri frecvente.