Amenajara holului iti da batai de cap?Afla care este solutia
Chiar daca nu i se acorda o atentie deosebita la amenajarea interiorului unei case, fiind de cele mai multe ori trecut la rubrica si altele, holul reprezinta principala poarta de intrare. Aceasta … sa-i spunem desconsiderare, isi are originile in vechile apartamente economice de bloc construite pe principiul “intrun spatiu mic trebuie sa incapa multe”. Astazi se pare ca s-a revenit la sentimente mai bune fata de acest spatiu si apartamentele noi au prevazuti suficienti metri patrati cu o astfel de destinatie. In schimb, in cazul caselor, situatia este usor sau chiar radical diferita. Uneori este preferata intrarea direct in living, alte arhitecturi respecta cutumele si introduc un spatiu generos a carui finalitate va fi cea de hol.
In ceea ce priveste amenajarea acestei locatii exista mai multe solutii. Amenajarea ca o camera in sine sau ca spatiu de trecere, pentru ca design-ul sa se integreze in armonia casei, presupune disponibilitatea de a lua in considerare aspecte precum cromatica, luminozitatea sau utilitatea practica a mobilierului.
Cromatica
Bineinteles ca hotararea va apartine in totalitate. Insa, pentru a va ghida prin noianul de oferte care mai de care mai atractive, va sugeram cateva idei. Pentru un spatiu deschis, una sau doua nuante diferite de camera cea mai apropiatata va delimita spatiul destinat fiecareia. Puteti opta si pentru culori distincte dar atunci holul este bine sa fie inchis. Folosirea unor culori deschise va crea o impesia de spatietate intro incapere mica. In ceea ce priveste pardoseala, se foloseste cu precaderea suportul ceramic pentru ca, fiind un spatiu de trecere de la exterior la interior, necesita o curatare permanenta. Insa putin curaj nu strica! O combinatie intre parchet si gresie ar crea un efect deosebit. Dar aici mai conteaza si suprafata disponibila. Cu toate astea, culorile si nuantele trebuie alese cu grija pentru a nu face din hol un element “strain” de restul casei.
Iluminarea
Daca aveti posibilitatea de a folosi lumina naturala pentru hol este un lucru foarte bun pe care nu trebuie sa il neglijati. Acest fapt se intampla cu precadere la case si mult mai putin in cazul apartamentelor de bloc. De obicei, insa, se intampla ca sursa de lumina sa fie artificiala. Specialistii in design interior recomanda folosirea unor lampi inalte care sa dea o lumina calda si intima. Pentru situatia cand aveti ceva de cautat sau orice alta necesitate care sa solicite prezenta unei lumini puternice, puteti instala un spor ca lumina secundara. La fel ca si in cazul culorilor de pe pereti, grija pentru armonie trebuie sa se manifeste si in ceea ce priveste alegerea modelului de lampa.
Mobilierul
Pentru ca holul sa aiba o personalitate proprie este nevoie si de mobilier. O masuta pentru chei si alte nimicuri, un scaun sau doua si un cuier cu un spatiu adecvat depozitarii pantofilor este minimul necesar intrun spatiu cu o astfel de destinatie. Insa, daca spatiul nu permite amplasarea unui astfel de mobilier, atunci unul facut pe comanda care sa se incadreze exact in dimensiuni este solutia. In schimb, daca arhitectul a avut grija sa lase suficient spatiu pentru hol, atunci va puteti juca cu volumele si cu stilurile. Recomandat ar fi sa pastrati linia functionala si practica. Nu trebuie sa uitati de cea mai importanta piesa de mobilier. Oglinda. O oglinda mare deschide, confera senzatia de spatiu. Langa o oglinda mare poti sa respiri.
Indiferent care va sunt posibilitatile locative, nu trebuie sa uitati ca holul face parte din casa voastra. Mai mult chiar, este prima camera in care intra un musafir. Nu vreti sa ii creati o impresie buna despre voi?
Leave a Reply