Mansarda poate deveni cel mai atractiv si interesant spatiu al locuintei dumneavoastra. Spatiul intunecos si plin de praf poate fi transformat intr-o bucatarie, baie, camera copilului, sau chiar un mic apartament. Pentru a renova mansarda trebuie urmati urmatorii pasi:

Primul lucru care trebuie facut este realizarea unui studiu tehnic care sa evidentieze daca casa poate suporta greutatea de la mansarda. Apoi se face proiectul de catre un arhitect. Ferestrele reprezinta 20% din investitia pentru o mansarda si au o importanta vitala a mansardei: ele asigura ventilatia si lumina din mansarda.

Alegeti calitate, alegeti ferestrele Velux care vor aduce lumina in casa, vor crea o stare de bine, avand o lumina naturala si  un nou spatiu de relaxare. Compania Velux cu o experienta de peste 70 de ani a fost infiintata de Villum Kann Rassmisen in 1942. Numele firmei vine din latinescul Lux care inseamna lumina, si  cuvantul VEntilatie. Ferestrele Velux au trei caracteristici: asigura lumina naturala, aer proaspat si calitate vietii. Compania isi trateaza exemplar clientii si furnizorii si se regasesc in milioane de case din intreaga lume.

Pe piata romaneasca au aparut acum 15 ani, comercializand ferestre de mansarda potrivite acoperisurilor inclinate, dar si celor tip terasa. Compania mai comercializeaza jaluzele, rulouri interioare si parasolare, panouri solare termice, dispozitive de comanda si control. “Casa activa” proiect dezvoltat de Velux presupune construirea cladirilor care produc mai multa energie decat consuma. Astfel se creeaza un mediu mai curat, mai sanatos, mai sigur.

Velux ofera o gama variata de ferestre: de la ferestre simple pana la ferestre complet automatizate: se inchid si se deschid singure, pot fi programate la anumite ore, sunt dotate cu senzor de ploaie care permite inchiderea automata a ferestrei, pot fi actionata cu telecomanda prin afisaj digital. Pretul unei ferestre velux pleaca de la 130 de euro si poate depasi 600 de euro.

mansarda-camera-copil-3

Pentru a avea o lumina eficienta finisajul mansardei se relizeaza orizontal in partea de sus si vertical in partea de jos. Pentru o buna circulatie  a aerului cald sursele de caldura se aseaza sub geam, pentru a evita aparitia condensului. Mansarda trebuie izolata corespunzator, cea mai buna solutie fiind izolarea cu vata minerala. Astfel se reduc pierderile de caldura care sunt pana la 30% prin plafon, mansarda sau acoperis. Astfel se reduc costurile de incalzire si investitia se recupereaza in 5 ani. Dupa izolarea mansardei vara casa va fi mult mai racoroasa.

Fereastra trebuie sa reprezinte minimum 10% din suprafata podelei camerei. Pentru o etansare perfecta a ferestrei, rama de etansare este obligatorie. Aceasta trebuie aleasa in functie de: dimensiune, tipul de invelitoare(plata sau ondulata) si instalarea individuala sau combinata a ferestrelor.

Daca se doreste se pot monta anumite accesorii pentru a impiedica patrunderea luminii in mansarda, pentru protejarea impotriva insectelor, pentru reducerea caldurii, pentru controlarea luminii. Fersstrele trebuie sa protejeze fonic si sa fie sigure

Amenajarea mansardei este folosita in special in scopuri rezidentiale, dar in ultima vreme tot mai multe persoane au ales sa-si mansardeze podul casei. Alegerea stilului depinde de fiecare persoana in parte. Daca se doreste stilul rustic se aleg barne de lemn, lambriuri din lemn. Oricum totul depinde de imaginatia si dorinta proprietarului, dar zugrăvirea pereților în alb va ajuta lumina să se reflecte și mai mult, amplificând efectul de spațialitate.