Abordam acest subiect important deoarece sunt multi oameni care se intreaba ce tip de materiale sa aleaga pentru construirea peretilor unei case sau a unui bloc. Pe piata noastra sunt mai multe tipuri de materiale care se folosesc, cu dimensiuni si structuri diferite, insa nu toate sunt indicate. Multi dintre beneficiari sunt foarte derutati pentru ca depozitele de materiale ar vinde orice pentru profit si nu ofera informatiile necesare.

Caramida este un material de constructie recomandat pentru ca este realizata din materiale naturale, avand la baza argila, unul dintre cele mai raspandite materiale de pe Pamant. Caramida este arsa intr-un cuptor la peste 800 de grade Celsius si este un material de constructie sustenabil. Pentru ca este un material de constructie ecologic, caramida poate fi reciclata, si ca un plus, este un material de constructii destul de accesibil.

Blocurile ceramice rezista foarte mult in timp si este un material preferat de constructie si in zilele noastre. In prezent productia de blocuri ceramice se face cu respectarea unor standarde de calitate riguroase, care duc la obtinerea unor produse performante pe termen lung.

Caramida este un material de constructie cu proprietati de “masa termica” exceptionala. Masa termica este abilitatea materialelor grele si dense de a retine caldura si de a o elibera foarte incet. Asta inseamna ca in lunile de vara caramida mentine locuinta racoroasa  chiar si in cea mai calda perioada a zilei. Iar in timpul iernii, zidurile de caramida stocheaza caldura casei si o elibereaza treptat  in interiorul locuintei. Nici un alt material de constructie nu are masa termica pe care o are caramida, aceasta caracteristica fiind cunoscuta de sute de ani.

Sistemul complet de zidarie ceramica Porotherm este rezultatul inovatiei Wienerberger de aproape 200 de ani. O astfel de caramida este alegerea cea mai buna pentru constructia de blocuri noi, insa din pacate, nu toti dezvoltatorii imobiliari folosesc caramida porotherm.

Un astfel de exemplu avem la NEWCASA Residence, unde gasim imobile construite cu materiale de calitate, structura de rezistenta realizandu-se din cadre de beton, diafragme si plansee. Pentru NEWCASA1 Residence s-a folosit atat pe exteriorul imobilului cat si pentru compartimentarea unitatilor caramida Porotherm 25/30, iar in interiorul unitatilor caramida Porotherm 11,5/50.  Izolatia exterioara a fost efectuata cu  polistiren de 10 cm, din gama austrotherm EPS 80, urmata de plasa, masa de spaclu si tencuiala decorativa marca BAUMIT.

Utilizand tehnologii de ultima ora si expertiza specialistilor din domeniu, blocurile ceramice Porotherm reprezinta solutii moderne, cu specificatii perfect adaptate la conditiile de mediu si clima, conform normelor de constructie ale tarii noastre, aceastea din urma fiind create pentru case facute sa dureze.