Indiferent daca locuiti intr-o casa mica sau una ceva mai mare, organizarea componentelor acesteia reprezinta o prioritate pentru a putea trai cat mai confortabil. Nu este nimic mai relaxant si comod decat venirea acasa dupa o zi istovitoare de munca, unde totul este cald, primitor, organizat si atragator.

Daca organizarea caminului in care traiti reprezinta o provocare, nu va descurajati. Nu trebuie sa le faceti pe toate dintr-o data, o singura zi sau cateva ore. Daca organizati camera cu camera, fara a ajunge sa treceti de la o treaba la alta in asa fel incat mai rau sa va oboseasca, veti observa ca lucrurile nu sunt atat de complicate. In acest articol va oferim si cateva sfaturi ce au rolul de a simplifica munca depusa.

1. Prioritati marunte si locuri mici

Provocarea de a organiza toata casa poate deveni coplesitoare mai ales daca aveti o casa destul de mare in care exista o dezordine la fel de mare. Inainte de a incepe cu sarcini mari, luati in considerare locurile mai mici din casa si, totodata, fixati-va prioritati marunte. Acest lucru va ajuta sa evitati frustrarile legate de incapacitatea de a termina lucrul tocmai inceput. Puteti incepe cu dulapul din baie sau dressing-ul din dormitor, cu camera copilului, apoi cu dormitorul si bucataria. Important este sa faceti ceva in fiecare camera pentru a putea scapa de dezordine si a mentine casa ordonata.

Organizare camara

2. Loc pentru stocare

Este important sa gasiti un loc, o debara in care sa stocati anumite lucruri utile dar folosite ceva mai rar. O debara sau chiar mai multe sunt cruciale intr-o casa deoarece ajuta la eliminarea unor obiecte care sunt asezate in diferite locuri unde incurca si ocupa din spatiu pretios. Cu toate acestea, va trebui sa invatati sa renuntati la lucruri pe care nu le mai utilizati si de care nu aveti nevoie cu adevarat.

3. Organizarea dressing-ului

Cam toti avem obiceiul sa strangem foarte multe haine pe care nu prea le purtam. Acestea nu fac altceva decat sa tina locul ocupat si sa stranga foarte mult praf. Nu are rost sa tineti dressing-ul incarcat cu tot felul de lucruri nefolositoare.

Organizarea dressing-ului

4. Realizati ceea ce conteaza cu adevarat

Pastrand totul, haine vechi, oale cu manere rupte, ziare vechi, cutii, sau orice alt lucru nefolositor nu va ajuta cu absolut nimic. O casa ordonata inseamna cat mai putine lucruri inutile care sa o incarce, foarte mult spatiu, si fiecare lucru cu locul bine determinat, in asa fel incat atunci cand aveti nevoie de ceva sa stiti incotro sa va indreptati fara prea multe ezitari sau intrebari.

5. Invatati reguli

Fiecare camera, dulap sau alt spatiu are anumite lucruri ce trebuie asezate int-un anumit fel. Pantofarul, biroul, debaraua sau bucataria sunt locuri in care se gasesc diferite elemente care compun o casa. Pentru a evita aglomerarea si dezordinea aranjati aceste componente in asa fel incat sa va fie usor sa le luati pentru a le utiliza cand aveti nevoie.

6. Recipiente transparente

Bucataria reprezinta locul unde ne petrecem foarte mult timp, dar si spatiul care ne ofera posibilitatea de a face multa dezordine datorita numeroaselor elemente care o compun. Recipientele transparente reprezinta o buna solutie pentru a depozita diferite lucruri. Pentru ca sunt transparente avem o mai mare accesibilitatea la lucrurile de care avem nevoie. La fel puteti proceda si cu jucariile copiilor. Daca nu aveti recipiente transparente, etichetarea cutiilor este o alta solutie care va avanatjeaza din toate punctele de vedere. Cu putina rabdare puteti chiar crea cate un opis pentru fiecare cutie.

7. Gruparea pe categorii

Daca grupati pe categorii lucrurile din casa vor fi mult mai usor de gasit. Pentru a evita aglomerarea in baie, bucatarie, debara, living, dormitor, puneti accesorile care fac parte din aceasi categorie in recipiente, cosuri din plastic, cutii, etc.

Cutii organizare lucruri

Toate aceste mici sfaturi va pot ajuta sa aveti atat o casa ordonata cat si o viata organizata, iar in momnetul in care ii treceti pragul sa o faceti cu mare placere.