Mobilierul de gardina reprezinta in zilele calduroase micul univers in care petrecem timp pretios. Alegerea mobilierului pentru gradina poate fi uneori ceva mai mult decat o provocare datorita caracteristicilor pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a avea parte de clipe frumoase.

Spre deosebire de mobilierul de interior, piesele din care se compune mobilierul de gradina sunt expuse la conditii dure, fenomene meteorologice extreme precum si activitati ce implica factori ce pot duce la degradarea acestuia. Astfel, pentru a gasi cele mai bune mese si scaune pentru gardina trebuie luate in considerare mai multe aspecte precum functia, localizarea, stilul, confortul oferit, bugetul de care dispuneti si posibilitatea de intretinere a acestora.

In momentul in care considerati ca puteti cumpara un astfel de mobilier, inainte sa va avantati sa il cumparati pe primul care va iese in cale sau pe cel care arata deosebit, este indicat sa tineti cont de factori precum:

Bugetul

Incepeti cu bugetul. Daca aveti deja stabilit un target veti fi scutiti de multe drumuri sau timp pierdut pentru a viziona niste piese de mobilier pe care nu vi le puteti permite. Un buget stabilit de la bun inceput va poate ajuta sa ajungeti la anumiti furnizori sau poate chiar sa creati voi mobilierul si apoi un mic atelier sa il fabrice.

Masa pentru gradina

Functia

Inainte de acumpara mobilierul de gradina incercati sa ii definiti functia. Daca este un loc destinat pentru a servi masa cat de mare trebuie sa fie aceasta? De cate scaune aveti nevoie? Mobilierul este pentru odihna sau meditatie (hamace, sezlonguri cu mese laterale mici), pentru discutii alaturi de prieteni (scaune simple dar confortabile alaturi de o masuta asezata in centru), relaxare ocazionala (leagane sau balansoare). Indiferent pentru care optati trebuie sa fiti constienti ca acestea la un moment dat trebuie adapostite, deci, transportarea acestora trebuie sa se faca cu usurinta.

Locul unde vor fi amplasate

Nu uitati sa luati in considerare locatia din curte unde acestea vor fi plasate. Acestea vor fi asezate in aer liber, acoperite sau ecranate. Deci nu uitati nici de tipul de expunere pe care il vor avea. Lumina soarelui va decolora in timp culorile materialelor de pe mobila, rachita nu rezista o perioada prea indelungata la expuneri repetate la o vreme cu o umiditate crescuta. Asadar mobilierul pentru care optati trebuie sa fie capabil sa reziste indiferent de conditiile meteorologice la care va fi supus.

Stilul

Alegerea unui stil depinde numai de preferintele voastre. Fie ca este victorian, de inspiratie asiatica, deco sau contemporan, fiecare proprietar in momentul alegerii unui astfel de mobilier exprima putin si din personalitatea sau stilul sau.

Confortul

Deoarece mobilierul de exterior este destinat in mod normal pentru a petrece momente de relaxare, de distractie alaturi de familie si prieteni, asigurati-va ca este cat mai confortabil deoarece o sa petreceti mult timp in acel spatiu. Tineti cont de faptul ca un mobilier din metal poate fi prea rece sau prea cald, pe cand unul din plastic nu este intotdeauna foarte confortabil. De asemenea, unele piese desi arata foarte bine nu sunt recomandate deoarece nu respecta anatomia corpului uman, ducand la aparitia disconfortului. Intotdeauna incercati mobilierul inainte de a-l cumpara.

relaxare-gradina

Intretinerea

Pentru ca este expus la mai multe tipuri de schimbari ale vremii, mobilierul pentru exterior trebuie curatat si intretinut in mod regulat. Daca piesele sunt din plastic sau aluminiu curatarea si intretinrea se face cu usurinta, un detergent si un furtun cu apa sunt indeajuns. Mobilierul din metal trebuie verificat des deoarece se poate instala procesul de coroziune. Piesele din lemn trebuie la o perioada de timp lacuite sau vopsite. Luati in considerare toate aceste aspecte daca doriti ca durata de viata a mobilierului sa fie una ca mai lunga.

mobilier-terasa