Statisticile spun ca tot mai mulţi români îşi achizitioneaza centrale termice de apartament in încercarea de a-şi reduce la maximum cheltuielile, fiind convinsi ca aceasta este varianta cea mai eficienta, in timp ce pentru ceilalti ce inca nu au adoptat aceasta varianta, ramane o dilemă  daca rămânerea la sistemul centralizat de încălzire sau debranşarea şi instalarea unei centrale de apartament este cea mai buna alegere, gandindu-se totodata si la costurile initiale.

Termenul centrale termice are un sens destul de larg si se refera la o gama destul de mare de produse, existand pe piata centrale termice de apartament sau casa, de bloc, cartier si de oras. Centralele termice sunt echipamente ce furnizeaza apa calda si confort termic in mai multe puncte de consum, dintr-o singura sursa.

Pentru centralele de apartament exista o varietate larga de modele ce difera prin tipul de combustibil folosit, modul de functionare, eficienta energetica, si puterea de incalzire. Atunci cand se alege o centrala termica, trebuie luat in vedere in primul rand, agentul termic pe baza caruia aceasta functioneaza. Astfel vom avea de ales instalatii pe gaz, pe combustibil solid, pe gpl, sau electrice.

Gazul este cea mai buna varianta, fiind unul dintre cei mai ieftini combustibil convetionali. Astfel, daca imobilul in care dorim montarea unei centrale termice este racordat la gaz, o optiune viabila o reprezinta achizitionarea unei centrale termice murale pe gaz. Sunt foarte multi romani care nu isi achzitioneaza o centrala de apartament din cauza investitiei initiale, fara sa calculeze ca aceasta va fi amortizata intr-un timp relativ scurt, iar pe termen lung vor avea mai mult de castigat.

In cazul in care doresti sa iti achizitionezi un apartament sau o garsoniera, e bine sa iei in considerare si costurile de intretinere ale acestuia. Cea mai avantajoasa alegere din acest punct de vedere este achizitia unei locuinte intr-un imobil nou construit. Faptul că apartamentele noi din Ansamblurile Rezidentiale au centrale termice proprii, dispun de izolația termica a peretilor si au geamuri noi de ultima generatie,  poți controla foarte ușor costurile pentru că nu se mai pierde căldură, si astfel reusesti sa faci economie pe termen lung.

     NEWCASA Residence este un exemplu de buna practica in constructia de ansambluri rezidentiale, fiind proiectate cu atentie la detalii, realizate din materiale de calitate.

Apartamente NOI in prelungirea Ghencea ofertate de catre NEWCASA1 Residence se afla intr-un imobil construit din caramida de tip POROTHERM, cu o izolatie exterioara din POLISTIREN de 10, geamuri termopan REHAU, centrala termica de apartament in condensatie BOSCH si kit anticalcar Gel Dosaphos, aceasta din urma aflandu-se in TOP 5 ”Cele mai bune centrale”

Centrala poate fi clasica sau in condensatie, aceasta din urmă avand un randament extrem de ridicat. Centralele clasice au un randament de până la 92-94%, iar cele în condensare ajung la o eficienţă de 107-109% datorită componentelor ce permit recuperarea căldurii din condens. Diferenţa de preţ dintre o centrală  clasică şi una prin condensație se va amortiza astfel într-un timp scurt.

O centrala termica pe gaz ne ofera si avantajul unui confort, deoarece necesita lucrari minime de intretinere si de curatare spre deosebire de cele care functioneaza pe baza altor combustibili.