Cabina de dus este un must have ce nu trebuie sa lipseasca din nici o casa. Acestea au capacitatea de a transforma o baie ce are un aspect normal intr-una eleganta si luxoasa. Pe langa valoarea estetica acestea sunt eficiente deoarece economisesc foarte mult spatiu, putand fi instalate chiar intr-un colt al baii.

Daca o cada va ofera posibilitatea sa faceti o baie clasica, cabina de dus, datorita functiilor multiple cu care vine din fabrica va ofera mai multe beneficii. In afara de dusul propiu-zis aceasta are si un sistem de abur care va permite sa transpirati din abundenta, acest proces fiind unul benefic pentru a regla temperatura corpului si de a scapa de toxine. De asemenea ajuta la deschiderea porilor curatirea pielii facandu-se mult mai usor si mai in profunzime.

Un sistem de hidromasaj, o alta componenta utila a cabinei de dus, arunca jeturi de apa care au rolul de a masa diferite parti ale corpului si pe langa masaj acestea reduc tensiunea musculara si chiar durerea. Poate ajuta de asemenea in ameliorarea durerilor articulare sau in spasticitate.

Unele modele sunt preazute cu diferite corpuri de iluminat ce pot fi reglate in asa fel incat sa se plieze pe starea de spirit pe care o aveti in acele momente.

O cabina de dus reprezinta solutia ideala cand ai nevoie de un dus rapid separat de cada sau daca spatiul avut nu permite instalarea unei cazi. In momentul de fata gasiti numeroase forme si marimi, alaturi de numeroase dotari ce au menirea sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi, iar instalarea acestora se face cu usurinta. Insa, inainte de a achizitiona una incercati sa va ghidati dupa cateva aspecte precum:

Spatiul pe care il detineti

Cabina de dus este alegerea ideala in momentul in care nu detineti prea mult spatiu. Aceste produse sunt potrivite atat pentru o baie mica, precum sunt cele de la bloc, dar se potrivesc de minune si intr-o baie de oaspeti. Pentru a se incadra in spatii mici cautati modele care pot fi montate intr-unul din colturile camarei respective. Multe modele de cabine sunt proiectate pentru a servi unor astfel de nevoi.

Dotari

Dupa cum ati observat si din descrierea de mai sus cabinele de dus sunt prevazute cu numeroase dotari, insa aceste beneficii se gasesc pe modelele ceva mai costisitoare. Cabinele de dus care au diferite functii de obicei ocupa si mai mult spatiu, acestea sunt ceva mai mari. Astfel pe langa posibilitatea de a face sauna sau masaj mai gasiti modele ce va ofera scaune pe care puteti sta in timp ce optati pentru una dintre aceste functii sau chiar sa ascultati muzica favorita in acest timp.

Loc pentru doi

Pentru o experienta romantica la dus sau doar pentru un mod practic de a face baie exista posibilitatea sa achizitionati o cabina de dus pentru doua persoane. De cele mai multe ori acestea sunt cu mult mai mari decat o cabina de dus normala, iar dotarile sunt pe masura nevoilor. Doua capete de dus, functii mai puternice (sauna sau masaj) pentru a intretine doua persoane, cabina de dus dubla ramane totusi o alegere de lux. Daca spatiul reprezinta o grija importanta pentru voi atunci cabina de dus pentru o singura persoana ramane cea mai buna solutie.

Cabina de dusdoua persoane

Traditional sau modern

In functie de posibilitatile finaciare puteti opta pentru o cabina de dus ce nu este foarte luxoasa si are specifiatii precum: conducte expuse, manere din ceramica si robinete nu foarte usor de manipulat. Forma acesteia este de obicei patrata sau unghiulara. Si, mai exista posibilitatea sa achzitionati o cabina de dus moderna cu forme rotunjite,  instalatia ascunsa, plus alte functii de top.