Etapele existente in recuperarea datele de pe un mediu de stocare defect
Hard disk-ul este un mediu de stocare sensibil care se poate defecta in orice moment. Dupa o perioada mai scurta sau mai lunga de folosire poti intampina probleme in a mai accesa informatiile stocate. Aceeasi situatie se poate intampla chiar si cu un stick USB. In cazul in care intampini probleme in accesarea datelor trebuie sa cauti solutii de recuperarea a datelor. Exista firme specializate unde poti gasi personal calificat, cu experienta, care va sti sa puna un diagnostic corect si te va ajuta sa reintrii in posesia lor. Ei pot recupera informatiile pierdute de pe orice mediu de stocare. Din pacate exista si situatii in care nu se reuseste recuperarea acestora.
Dar cat de complicat e procesul a datelor pierdute?
Daca apelezi la un centru de recuperare a datelor profesionist, personalul angajat isi va imparti activitatea in 3 etape. Iar etapele sunt:
- Etapa de diagnosticare – Aceasta prima etapa este una extrem de importanta. In momentul in care s-a constatat care este defectul hardului, clientul va fi sunat pentru a i se comunica problemele pe care le are dispozitivul, precum si costul intregii operatiuni si timpul necesar pentru recuperarea datelor. Clientul are posibilitatea de a hotari daca este de acord.
- Etapa de recuperare a datelor – Urmeaza etapa in care practic se vor recupera datele. Timpul in care datele vor fi recuperate de pe un hard sau orice alt suport de stocare, depinde de natura si gravitatea defectului. Daca hardul este functional si exista doar un defect logic, exista posibilitatea ca recuperarea informatiilor sa se faca intr-un timp relativ scurt. Daca exista un defect mecanic sever, atunci recuperarea datelor se va face intr-un timp mai lung si in urma unui proces tehnologic mai elaborat.
- Etapa de livrare a datelor – Dupa ce datele au fost recuperate, ultima etapa este livrarea datelor. Livrarea se va face in mai multe moduri. Daca nu este o mare cantitate de date recuperate, livrarea se va face pe DVD-uri. In schimb, daca exista o cantitate mare de date recuperate, informatiile vor fi stocate pe un hard disk nou sau tot pe hard-ul de pe care s-au recuperat datele, in conditiile in care hard-ul est functional.
Asadar, daca ai un mediu de stocare de pe care nu mai poti citi informatiile sau da semne ca s-ar putea strica, este bine sa apelezi la un centru de recuperare date.
Leave a Reply