Salutari fierbinti, ca de vara!

Ca oricare om care locuieste la curte si care se respecta, cand iese din casa, da o fuga in gradina!

Gradina este oaza de verdeta si de relaxare pentru cei care iubesc aerul curat si libertatea, deci pentru toata lumea!!!

De gradina te ocupi inca de la inceputul primaverii, ca sa te poti bucura de ea tot anul.

images

Primavara devreme pui semintele de flori, le ingrijesti si cu rabdare apar firave plantele. Daca e nevoie, pentru a nu fi prea dese poti sa le mai raresti (adica sa le smulgi), astfel incat gradina de flori sa fie cat de cat organizata.

Daca nu ai tragere de inima sa te apuci de gradinarit la primele raze ale soarelui, nu-i mare bai, poti sa o lasi pe mai tarziu si in loc de seminte sa plantezi rasadurile de flori, in felul asta iti este mai usor sa organizezi plantele. Unele cresc mai inalte, altele raman mai scunde, unele iubesc soarele, altele prefera umbra, unele au nevoie de mai multa apa, altele dimpotriva etc.

Cand alegeti plantele, tineti seama de faptul ca unele sunt anuale, altele perene (supravietuiesc pe timpul iernii). Asadar este bine sa alegeti locul celor perene prima data si in functie de amplasamentul lor sa le plantati pe celelalte.

Pentru a avea flori inflorite pe tot parcursul anului, incercati sa plantati cat mai multe soiuri astfel incat culorile florilor sa va bucure privirea de fiecare data cand va vizitati gradina.

A! Ce vreau sa mai stiti este ca pentru a avea o garadina de flori vesela, trebuieĀ ingrijita frecvent, ca sa nu zic zilnic!!!

Sa aveti spor la gradinarit si o gradina care sa va ofere ceea ce asteptati de la ea.