Montarea corecta cu polistiren
Tehnica montarii polistirenului pe o fatada este o tehnica destul de simpla atunci cand respectam pasii si regulile acesteia.
Asa cum izolatia termica exterioara este importanta pentru minimizarea costurilor aferente incalzirii, respectiv racirii locuintelor, atat de importanta este si etapa realizarii lucrarilor.
Pasii ce trebuiesc urmati pentru aplicarea corecta a polistirenului pe fatada unei cladiri sunt urmatorii:
PASUL 1: Pregatirea suprafetei
-Peretele se curata bine de praf cu o perie.
-Se spala cu jet de apa.
-Dupa spalare lasam sa se usuce.
-Repararea suprafetei se realizeaza cu tencuiala de exterior.
PASUL 2. Pregatirea materialului
-Materialul va fi achizitionat in functie de starea suportului si de posibilitatile financiare.
-Daca suportul este drept, fara denivelari mari, si vrem o lucrare de calitate superioara, folosim spuma poliuretanica pentru lipirea placilor.
Daca avem un suport cu denivelari vom folosi un adeziv special pentru termosistem, acesta permitand indreptarea zidului, lucru pe care spuma il face pentru maxim 0.5 cm de denivelare.
-Spuma poliuretanica se aplica simplu, cu ajutorul pistolului special.
-Pentru pregatirea mortarului, se amesteca cu apa curata intr-o galeata pana devine uniform, se lasa cateva minute, apoi se amesteca iarasi timp de cateva secunde.
PASUL 3. Aplicarea mortarului pe placa
-Aplicarea corecta a mortarului pe placa de polistiren se face prin aplicarea acestuia sub forma unei benzi de cativa cm pe marginea placii, in mijloc aplicandu-se mortar din loc in loc in forme rotunde.
-Dupa aplicarea mortarului placa de polistiren se fixeaza pe perete si se loveste usor in placa.
-Dupa presare, mortarul trebuie sa ocupe minim 40% din suprafata placii.
PASUL 4. Aplicarea placii pe perete
-Placile se aplica pe perete una langa alta, incepand de la baza peretelui, de la un colt, inaintandu-se pana la partea superioara a peretelui, mentinandu-se o linie dreapta.
-Golurile ramase intre placi se vor umple cu spuma poliuretanica.
PASUL 5. Armarea placilor de polistiren
-Dupa placarea fatadei cu polistiren, acesta va fi asigurat cu 7-8 dibluri la fiecare mp.
-Se aplica plasa speciala pentru termosistem, aplicandu-se intai mortarul, iar peste acesta plasa.
-Dupa aplicarea plasei pe mortar se trece cu gletiera peste aceasta pana cand va fi acoperita in intregime in mortar. Rezultatul va fi o suprafata complet neteda, unde nu se observa ochiurile plasei.
-Colturile se realizeaza folosind coltare de aluminiu cu plasa, capatand astfel protectie superioara la actiunile mecanice.
-Asteptam ca mortarul sa se usuce, urmatorul pas fiind REALIZAREA FINISAJULUI.
O izolatie foarte buna poate fi efectuata cu plăcile de polistiren expandat Austrotherm EPS, care conferă un randament mai mare faţă de cele convenţionale, indiferent de zona termoizolată.
https://www.newcasa.ro/proiect-newcasa1.html
NEWCASA Residence este un exemplu de bună practică în construcția de ansambluri rezidențiale, fiind proiectate cu atenție la detalii și realizate cu materiale de calitate. Izolatia exterioara pentru proiectul NEWCASA1 Residence a fost efectuata cu polistiren de 10 cm, din gama austrotherm EPS 80, urmata de plasa, masa de spaclu si tencuiala decorativa marca BAUMIT.
Felicitari pentru urmarirea in detaliu a tuturor pasilor pentru aplicarea corecta a polistirenului pe fatada unei cladiri! Pass-ului 3 si 4 au fost descrise in mod precis etapele aplicarii mortarului si lipirii placilor pe perete si ofera informatii binevenite tuturor persoanelor interesate de tehnica montarii polistirenului pe fatada unei cladiri.