Spatii de depozitare suplimentare intr-o casa mica
Nu de putine ori s-a intamplat sa va dati seama ca nu mai este nici un loc liber in micul vostru apartament macar pentru cateva carti sau pentru cutia in care a venit ultimul gadget achizitionat de pe net. Ce sa mai vorbin de haine, perechi mai noi sau mai vechi de incaltaminte si inca multe alte lucruri asemanatoare. La fiecare curatenie generala v-ati promis ca o sa mai aruncati din ele sau ca le veti dona la un centru specializat de colectare. Chiar si asa, impresia de dezordine persista, aspectul neingrijit pe care il dau lucrurile si obiectele ingramadite peste tot la da, intr-un final, o nota nu chiar magulitoare pentru orgoliul personal. Ce-i de facut?
Din fericire, designerii si arhitectii de interioare dar si oameni cu un spirit practic foarte dezvoltat si-au dedicat a parte din timpul lor gasirii de solutii practice pentru aceasta spinoasa problema. Iata in continuare cateva idei si solutii:
1. Triati toate lucrurile si obiectele pe care le aveti si decideti o data pentu totdeauna care dintre ele raman si de care va despartiti. Veti descoperi cu surprindere foarte multe obiecte vestimentare pe care le tineti in sifoniere si pe care nu le mai imbracati. La fel procedati cu abajururile invechite si inlocuite de ceva timp cu altele, cu pilotele si pernele uzate, cu cablurile ramase de la … Nu conteaza de unde. Important este sa luati la mana fiecare colt al casei voastre si sa faceti cu adevarat curat. La finele acestei operatiuni spatiul ramas liber va va surprinde si va va oferi noi posibilitati de rearanjare.
2. Sortati pe categorii, dupa ritmicitatea de utilizare sau cum va este voua mai la indemana obiectele ramase si asezati-le grupate in acest nou mod. Straduindu-va sa fiti mai organizati veti descongestiona fotoliul preferat, scaunul de dupa usa sau noptierele. Nu va mai trebui sa rascoliti tot sifonierul in cautarea perechii de sosete pe care o preferrati intr-o anumita zi si nici nu va mai trebui sa scoateti toata debaraua in cautarea unui patent sau a unei surubelnite.
3. Daca inca nu aveti comandati un sertar incapator sub pat. Transformati o masa intr-un dulap, imbogatitiva colectia de taburete cu unele care sunt goale la interior. La fel puteti proceda si cu alte locuri care nu sunt expuse privirii dar care va pot oferi un spatiu de depozitare suplimentar.
4. Inspirati de rafturile bibliotecii creati noi locuri pentru stocarea celor ce nu folositi zilnic prin fixarea in locuri bine alese a unor rafturi discrete dar incapatoare. Acxestea pot fi pozitionate pe perete la o inaltime convenabila, pot incadra patul sau biroul sau pot fi montate pe fata interioara a usilor de la sifonier. La fel de bine pot adaposti multe obiecte si cosurile fixate in pereti. Totodata, pe langa latura practica, ele pot fi realizate intr-un anume fel care sa contribuie la crearea unui decor prietenos.
5. Da tot vorbim de spatii suplimentare pentru depozitare nu putem sa nu amintim de cutii. Mai mari sau mai mici, mai late sau mai inalte, acestea se dovedesc a fi foarte utile si pot fi usor de mutat. Daca apelati la aceasta optiune, se recomanda sa folositi maxim doua sau trei modele pentru o mai usoara asezare. Cu designuri interesante, ele pot fi asezate deasupra sifonierului, sub pat sau sub o masa. Pentru un decor unicat, puteti aseza cutiile sub forma de turn, una deasupra alteia, si sa ocupati un colt al unei camere. deasupra asezati un obiect de decor pe care il puteti indeparta cu usurinta cand vreti sa umblati intr-o cutie. Ca o sugestie practica, atasati fiecarei cuti o lista cu ce se afla inauntrul ei.
Intr-un timp relativ scurt am evidentiat cinci directii de folosire cat mai judicioasa a spatiului pe care il ofera o casa de mici dimensiuni. Noi ne-am rezumat numai la posibilul spatiul oferit de camerele principale, neintrand nici in camara neducandu-ne nici pe balcon. In concluzie, cu putina organizare, fiecare obiect isi va gasi locul.
Leave a Reply