Usa de la intrare indiferent daca vorbim de casa sau apartament are o semnificatie extraordinara, deoarece reflecta gusturile si preferintele locuitorilor. Un lucru de baza ce trebuie avut in vedere atunci cand sunteti in cautarea unor modele de usi este armonia pe care aceasta o are cu stilul general al casei. In cazul in care design-ul este impropriu, veti avea parte de surprize mai putin placute cum ar fi existenta unei discordante totale intre cele doua elemente enumerate mai sus. Iata un exemplu simplu: daca intreaga casa are un aspect clasic si adaugati o usa care poseda un model modern cu siguranta ca aceasta va arata bine, insa va exista o mare diferenta fata de restul casei.
Atunci cand alegeti usa din fata pentru casa, fie pentru o casa noua sau doriti sa inlocuiti pe cea actuala, exista cateva elemente-cheie ce trebuie luate in considerare. Tehnologia ne-a oferit mai multe stiluri diferite, desene si modele pentru a modela o usa, asa ca pentru a nu rataci in multitudinea de modele existente este indicat sa va ghidati dupa urmatoarele caracteristici:

1. Dimensiune – daca va aflati la inceput de drum si construiti propria casa atunci dimensiunea usi de la intrarea va fi aleasa in functie de propriile preferinte. O puteti face standard sau puteti opta pentru una mai inalta sau mai lata. Daca vorbim de inlocuirea unei usi atunci nu se pot face mari modificari in aceasta privinta.

2. Materiale – materialul folosit in constructia acesteia este principalul factor determinant in pretul unei usi. Otel, fibra de sticla (colorate pentru a arata ca lemn), si usi din lemn sunt principalele optiuni pe care le veti gasi in piata de profil. Otelul este, in general, cel mai ieftin tip de material pentru usa. Acesta arata bine, dar daca veti lovi din greseala usa nu se va putea remedia cu usurinta. Usile din fibra de sticla compozite sunt un produs al tehnologiei. Ele sunt durabile si detin elemente suplimentare de siguranta. Usile din lemn (stejar, cires, mahon, arin, etc), sunt cele mai elegante. Faptul ca sunt din lemn inseamna ca se contracta si extinde in functie de vreme.

 3. Sticla – exista un numar infinit de combinatii care includ sticla, disponibile. Cantitatea si tipul de sticla pe care o alegeti va avea un impact mare asupra pretului. In general sunt alese acele modele jumatate din sticla sau din sticla si doar lateralele pline. Un alt factor important este intimitatea atunci cand alegeti usi din sticla. De asemenea lumina joaca un rol important, o usa cu multa sticla va face locuinta mai primitoare.

4. Optiuni – cu siguranta veti dori sa aveti un maner cat mai elegant si usor de utilizat, dar si niste balamale rezistente. Pe lanaga maner si balamalele nu uitati de elementele de siguranta. Pentru ca locuinta voastra sa nu cada prada diferitilor intrusi cumparati usi care va ofera anumite optiuni antiefractie.

5. Finisaje – vopsea simpla sau un model anume este o problema foarte des dezbatuta cand trebuie achizitionata o usa. Daca optati pentru o usa din otel, cu sigurnata veti dori un model pictat pentru a dobandi un design elegant, dar la fel de indicata este si fara model. Daca vreti o usa din compozit fibra de sticla, aveti optiunea de colorare sau de a alege pictura potrivita. Atunci cand se utilizeaza o usa din lemn indicat este sa nu se aplice alte culori sau modele peste acesta pentru a nu-i strica frumusetea naturala.

Usa de la intrarea din casa sau apartament are un impact major asupra perceptiei celor din afra si dupa cum se stie prima impresie conteaza, tocmai din aceasta cauza acordati o atentie deosebita achizitiei pe care urmeaza sa o faceti.