Dotarea locuintei cu aparate electrocasnice este un demers complex care se poate transforma usor dintrun succes intrun usturator esec, financiar vorbind. Incepand cu dimensiunile camerelor si terminand cu complexitatea aparatelor dorite trebuie avuta in vedere o multime de factori si de variabile.

Alegerea electrocasnicelor in functie de spatiu

Pentru o cat mai ecologica acoperire a spatiului existent, trebuie sa tinem cont atat de dimensiunile obiectului cat si de cea a incaperii unde va functiona. Aparatele frigorifice, absolut necesare intro casa, pe langa spatiul ocupat mai au nevoie de inca aproximativ zece centimetri in spate pentru ventilare. In partile laterale este nevoie de loc pentru un acces facil. Daca pentru o garsoniera este de ajuns un aparat cu o inaltime de 1,90 m, in bucataria unei vile o combina Side by Side s-ar incadra bine in peisaj.

Pentru masina de spalat, pozitionata de obicei in debaraua de langa bai sau chiar in baie, trebuie avut in vedere atat spatiul ocupat cat si cel necesar accesului facil. La fel stau lucrurile si in cazul televizoarelor. In plus, trebuie avuta in vedere distanta dintre locul de vizionare si ecran. Astfel, o diagonala a device-ului de 100 cm, de exemplu, si o distanta de 2 metri intre privitor si ecran nu este tocmai bine pentru ca privitorul sa se poata bucura pe deplin de oferta si functiile acestuia. In cazul aragazurilor situatia poate parea ceva mai simpla. Ea se complica putin atunci cand trebuie sa alegem marca.

Electrocasnice

Alegerea aparatelor frigorifice in functie de numarul de persoane

O familie compusa din trei persoane cu siguranta nu va avea aceleasi nevoi si trebuinte ca o familie compusa din 5 sau mai multe persoane. De aceea, tinand cont de numarul de persoane, se va putea alege un aparat electrocasnic in conformitate cu necesarul existent facandu-se astfel economie deloc de neglijat de spatiu si bani.

Pentru o economisire de durata – electrocasnice performante

De cele mai multe ori, produsele unui brand recunoscut sunt mai durabile si ofera o serie de functii suplimentare care fac viata mai usoara si sporesc savoarea bucatelor gatite sau albesc perfect o rufa alba patata. Chiar daca la momentul achizitiei produsul “de firma” este unul scump, justificarea cumpararii sale se va regasi in facturile la utilitati. Consumul redus de curent electric este o caracteristica a electrocasniocelor din clasa A+ sau A++. Nu este de neglijat nici consumul de apa, in cazul masinilor de spalat rufe sau al celor de spalat vase.

Electrocasnice mici

Pe cat de necesar este un frigider, pe atat de necesar si, totodata, folositoare sunt un aspirator,  un robot multifunctional de bucatarie sau un cuptor cu microunde.

Electrocasnice bucatarie

In alegerea aspiratorului trebuie tinut cont de puterea care o dezvolta, de nivelul de decibeli (db), de dimensiunea sacului de colectare a prafului sau, daca sunteti mai comozi, de functia de retragere a cablului de alimentare.

Robotul de bucatarie este un accesoriu, daca nu neaparat necesar, foarte util oricarei gospodine. La fel ca si la aspirator, puterea motorului este cea care trebuie urmarita in primul rand. Dupa cum am mai spus, un brand recunoscut ofera o anumita garantie a fiabilitatii produsului. Nici cuptorul cu microunde nu poate fi cumparat cu ochii inchisi. Volumul habitaclului sau puterea de gatire sunt principalii factori ce trebuie urmariti.

Aspectul estetic trebuie sa fie si el prezent pe lista de prioritati. Clasicul alb poate fi inlocuit cu mai indraznetele negru, rosu, sau quart. Important este sa fie pastrat un echilibru intre “avangardismul” desing-ului electrocasnicelor si arhitectura interioara care este deja prezenta.